fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,142.371.51%
  • ethereumEthereum$1,283.791.24%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.811.90%

Iran importa 10 milioane dolari prin crypto pentru a evita sanctiunile

Iran a realizat primul sau import international de crypto, in valoare de 10 milioane de dolari, dupa decenii de restrictii economice.

Alireza Peyman-Pak, de la Ministerul Industriei, Mineritului si Comertului, a confirmat marti ca Republica Islamica a plasat prima sa comanda de import folosind crypto.

Peyman-Pak a declarat ca aceasta comanda reprezinta prima dintr-o lista de afaceri internationale ce vor fi rezolvate folosind crypto. Planul este ca numarul sa creasca in luna septembrie. Acesta nu a oferit informatii legate de bunurile importate sau de ce cryptomoneda a fost folosita.

Pana in luna februarie a acestui an, Iran era tara cu cele mai multe sanctiuni impuse. Majoritatea bunurilor in Iran sunt importate din China, Emiratele Arabe Unite, India si Turcia.

Ca urmare a invaziei din Ucraina, Rusia detine acum titlul pentru tara cu cele mai multe sanctiuni aplicate.

Tara islamica a inceput sa accepte crypto inca din 2017. In octombrie 2020 a modificat legislatia pentru a permite utilizarea de crypto in finantarea importurilor.

Minerii iranieni au primit 30 de licente de operare de la Ministerul Iranian de Comert in iunie 2021 pentru a mina crypto. Criptomonedele create astfel trebuie vandute apoi bancii nationale a Iranului.

De asemenea, Iran a luat in considerare crearea unui CBDC pentru a-si ajuta sistemul financiar.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *