fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.54%
    $22,867.00
  • ethereumEthereum-3.67%
    $1,569.89
  • elrond-erd-2MultiversX-5.57%
    $42.38

Investitori instituționali – vânzări masive de Bitcoin

btc investitori institutionali

 

Raportul săptămânal a celor de la CoinShare sugerează un outflow major de fonduri din asset-urile digitale, din zona clienților instituționali, cu precădere în fondurile Bitcoin.

Pentru a 6-a săptămână consecutivă, vânzările din partea managerilor de fonduri continuă. Săptămâna trecută au avut loc vânzări în valoare de 89 de milioane de dolari din partea fondurilor în Bitcoin și de aproximativ 1.9 milioane, din cele Ethereum.

Raportându-ne la anul trecut, au existat investiții de 4.1 miliarde de dolari în Bitcoin și în jur de 992 milioane în Ether, doar de la începutul anului 2021.

Totuși fondurile de tip multi-asset, adică cele care includ mai multe cryptomonede, s-au bucurat de un inflow de capital de 10 milioane de dolari săptămâna trecută și de 351 de milioane în 2021, până acum.

În raport, se observă o scădere considerabilă a achiziților crypto din partea acestor manageri de fonduri. Între timp, market cap-ul total al pieței crypto a scăzut sub 1.4 trilioane de dolari.

Există un sentiment general bearish, parțial din cauza știrilor negative care circulă în spațiul public. Interdicția impusă de China pentru crypto mining, așa-numitul ”death cross” ce se apropie și deblocarea masivă de fonduri a Grayscale din iulie sunt doar câteva dintre aceste știri care generează FUDs.

Prețul Bitcoin la momentul publicări articolului este în jur de 31,755 de dolari. Întreaga piață crypto pare să fie ”roșie.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *