fbpx
  • bitcoinBitcoin1.54%
    $28,712.00
  • ethereumEthereum-0.18%
    $1,813.01
  • elrond-erd-2MultiversX-3.46%
    $43.14

Fricțiune între fondatorii studioului de înregistrări al lui Jay-Z pe fondul NFTs

jay z nft

 

Studioul vizat, Roc-A-Fella (RAF) a fost înființat de Jay-Z, Damon Dash și Kareem Burke în 1995. Studioul tocmai ce îl dă în judecată pe unul dintre acești fondatori, Damon Dash, pentru încercarea de a vinde albumul de debut al lui Jay-Z, intitulat ”Reasonable Doubt, ca NFT.”

Conform documentelor trimise curții judecătorești, Dash nu deține albumul, drepturile de autor aparținând studioului în sine. Dash deține doar 1/3 dintre acțiunile studioului, deci argumentul aici este că Dash nu are dreptul să vândă respectivul album.

Licitația pentru acest NFT ar fi fost programată pe 23-25 iunie, în parteneriat cu platforma SuperFarm, dar a fost anulată după ce avocații Roc-A-Fella au trimis scrisori părților implicate.

Oficialii studioului susțin că Dash continuă totuși să caute cu disperare altă platformă pentru a face această vânzare, și e posibil să fi făcut deja mint NFT-ului. Piața NFT, în special pentru artiști și atleți, e în vogă de ceva timp.

În februarie, Jay-Z și Jack Dorsey, miliardarul fondator al Square și Twitter, a donat 500 BTC, pentru a lansa un fond de dezvoltare focusat pe creșterea adopției crypto în Africa și India.

În martie, Square a cumpărat platforma de streaming audio, Tidal. La vremea respectivă, analiștii NFT speculau că NFT-urile ar putea fi motivul pentru investiția făcute de Dorsey. Această piață poate fi considerată în continuare un fel de ”Vest Sălbatic” al sectorului crypto.

Într-un comentariu dat celor de la TMZ, Dash a respins acuzațiile cum că ar fi încercat să vândă albumul. Acesta susține în schimb că încerca doar să-și vândă acțiunile deținute în Roc-A-Fella.

El a mai spus că Jay-Z i-a înaintat o propunere cu privire la achiziția acestor acțiuni în martie, însă Dash a considerat oferta a fiind inacceptabilă.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *