fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,946.084.15%
  • ethereumEthereum$1,273.337.48%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.421.70%

Indonezia ar putea introduce taxe pentru crypto trading

 

Un oficial din Indonezia a anunțat că guvernul țării analizează un plan de taxare crypto trading după apariția unui val de investitori locali.

Țara aflată în sud est-ul Asiei urmărește de ceva timp să-și mărească veniturile în mijlocul pandemiei de coronavirus, însă Neilmaldrin Noor, un oficial al biroului de taxe al Indoneziei, a afirmat că un sistem de taxe pentru cryptomonede este încă în faza de discuții.

 

“It is important to know that… if there is a profit or capital gain generated from a transaction, the profit is an object of income tax. So the tax payer who receives capital gain has to pay the tax and report it,”

 

… a precizat acesta.

Guvernul celei mai mari economii din acea parte a Asiei a interzis cryptomonedele ca metodă de plată, dar permite utilizarea lor ca o comoditate, cum ar fi aurul.

Unul dintre cele mai mari exchange-uri crypto din Indonezia, Intodax, a spus că până în aprilie numărul de membri activi pe platforma sa a atins 3 milioane, în vreme ce  Bitcoin și alte monede au atins noi ATHs.

La începutul anului, numărul de utilizatori ai Indodax a fost în jur de 2.3 milioane.

Valoarea cryptomonedelor a crescut enorm în ultimele săptămâni, cu unele dintre cele mai mici, cum ar fi Dogecoin, crescând cu peste 700% în ultima lună.

Autoritatea centrală responsabilă cu aspectele financiare ale țării (Otoritas Jasa Keuangan – OJK) a avertizat investitorii de riscurile investițiilor în cryptomonede, precizând că acestea nu au o valoare de bază și că prețurile sunt extrem de volatile.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *