fbpx
  • bitcoinBitcoin$63,897.00-1.15%
  • ethereumEthereum$3,063.14-0.81%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.103.00%

India vrea ca reclamele crypto să fie marcate special

india reclame

Reclamele legate de monede digitale în India vor fi obligate să conțină un marcaj standardizat care să avertizeze și să informeze investitorii asupra riscurilor acestei industrii.

O curte judiciară din țară a primit o petiție care cere acest lucru, cu precizarea că avertismentul ar trebui să fie vizibil pe 80% din ecran. Delhi High Court este curtea în cauză, iar aceasta a trimis mai departe o notificare către autoritățile competente.

Conform New Indian Express, un grup format din câțiva judecători ca DN Patel și Jyoti Singh au cerut răspunsuri din partea a 3 exchange-uri majore din țară – WazirX, CoinDCX și Coinswitch Kuber.

Judecătorii au trimis notificări și Ministerului Informațiilor care e responsabil cu reglementarea reclamelor difuzate pe teritoriul țării, dar și către SEB – Securities and Exchange Board – care este similară cu SEC SUA, deci o autoritate de reglementări financiare.

Cererea inițială a venit din partea a doi avocați pe nume Vikash Kumar și Ayush Shukla. Pe lângă proporția de 80%, cei doi sugerează și ca avertismentul să fie citit încet telespectatorilor, pe o durată de cel puțin 5 secunde.

Conform celor doi, exchange-urile crypto au creat o mulțime de reclame ”ispititoare” care îndeamnă spectatorii să investească fără a îi informa în legătură cu riscurile asociate acestei clase de asset-uri.

“An ordinary retail investor who views the audio-visual advertisement on television run by the firms involved on a regular basis, as well as on online websites like YouTube, may suffer immense losses as a result thereof.”

… spun aceștia, adăugând că trebui să fie clar pentru oricine vizionează o reclamă de acest tip că piața crypto e mai riscantă în comparație cu produsele de investiții tradiționale.

Conform unui oficial al CoinDCX, exchange-urile indiene nu par să aibă o problemă cu această nouă posibilă reglementare. Măsuri similare sunt discutate și în UK.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *