fbpx
  • bitcoinBitcoin-1.68%
    $22,810.00
  • ethereumEthereum-1.92%
    $1,640.03
  • elrond-erd-2MultiversX-2.54%
    $45.70

Grayscale ar putea converti un Bitcoin trust în ETF

grayscale etf

Pe 17 octombrie, Barry Silbert, CEO-ul companiei mamă a Grayscale (Digital Currency Group) a sugerat că unul din fondurile de tip Bitcoin Trust ale firmei ar putea deveni un ETF.

După ce un user de pe Twitter pe nume Preston Pysh l-a întrebat pe Silbert dacă o astfel de decizie va deveni realitate, CEO-ul a răspuns pe scurt: ”Stay tuned.”

Comentariul a stârnit însă și controverse din partea investitorilor în produsele Grayscale, unii întrebându-se cum i-ar afecta o astfel de restructurare. Nu este clar ce fel de rată de conversie ar exista între acțiunile (shares) actualului fond și un potențial ETF.

Alte zvonuri legate de această posibilitatea au început să circule de săptămâna trecută când un articol publicat de CNBC a sugerat bazându-se pe spusele unor surse anonime că Grayscale aștepta ca SEC SUA să aprobe un astfel de fond înainte să înainteze o cerere.

Pe 15 octombrie, SEC a aprobat într-un final listarea ETF-ului celor de la ProShares. Cu toate că această decizia a fost mult-așteptată de entuziaștii crypto, unii au criticat structura cash-based a fondului, preferând în schimb ca SEC să aprobe un ETF care este backed (are în rezerve) Bitcoin, și nu fiat.

Conform unui raport publicat de Grayscale pe 15 octombrie, compania are 52.6 miliarde în AUM (asset sunder management), 73% dintre care doar în trust-ul Bitcoin. Datele arată că rezerva acestui fond constă în 620,000 de BTC, sau 3.3% din supply-ul total al monedei.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *