fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,540.004.01%
  • ethereumEthereum$3,486.272.52%
  • elrond-erd-2MultiversX$35.911.38%

Generațiile Tinere Dezamăgite de Visul American Se Îndreaptă Către Crypto

The American Dream pierde teren. Generațiile mai tinere își îndreaptă atenția către cryptomonede, căutând independență financiară în afara sistemului convențional.

Visul American prin Ochii Generațiilor Tinere

Un raport recent emis de Coinbase evidențiază dezamăgirea profundă a generațiilor mai tinere, cunoscute drept Generația Z și Generația Y, față de sistemul financiar tradițional și visul american în forma sa actuală. Confruntate cu costuri ridicate ale locuințelor, inflație și un sistem perimat, aceste generații nu mai văd visul american ca fiind atingibil. În schimb, aceștia își canalizează eforturile către construirea unor modele noi de muncă, proprietate și finanțe, bazându-se pe flexibilitate și evitând intermediarii tradiționali.

Generațiile mai tinere sunt, de asemenea, pionieri în explorarea unor noi așteptări economice, pregătindu-se pentru un sistem modernizat și o versiune reînnoită a visului american, utilizând tehnologii precum cryptomonedele.

Detaliile raportului indică faptul că aproape 38% dintre tineri consideră că tehnologia crypto și blockchain oferă oportunități economice care transcend finanțele tradiționale, un procent care scade la 26% în rândul generațiilor mai vechi.

Influența Generației Tinere în Alegerile din 2028

Conform raportului, 31% dintre tineri dețin active crypto, în comparație cu doar 12% dintre persoanele mai în vârstă. În ceea ce privește interesul pentru cryptomonede ca monedă globală, 16% dintre tineri sunt favorabili, comparativ cu 10% dintre cei mai vârstnici. 38% dintre tineri sunt de părere că piața crypto va fi viitorul finanțelor.

Secțiunea raportului dedicată educației în domeniul crypto arată că tinerii nu doar dețin cryptomonede, ci recunosc și potențialul acestora, căutând activ să se educe în acest sens. Cercetările realizate de Brookings indică faptul că aceștia intenționează să voteze cu candidați cu viziuni progresiste în 2024. Generațiile Y și Z, care acum constituie aproximativ 40% din populația cu drept de vot, vor forma majoritatea electoratului american până în 2028.

Mai mult, raportul dezvăluie că 51% dintre tineri sunt dispuși să susțină candidații care au o viziune favorabilă asupra cryptomonedelor în alegerile din 2024. 39% consideră că politicienii ar trebui să sprijine inițiative legate de cryptomonede și tehnologia blockchain pentru a beneficia generațiile viitoare.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *