fbpx
  • bitcoinBitcoin$43,169.00-1.48%
  • ethereumEthereum$3,036.21-0.67%
  • ElrondElrond$217.8313.40%

Gary Gensler refuză să comenteze statutul legal al monedei Ether

gensler sec

În timpul unei sesiuni de Q&A ce a avut loc în cadrul forumului Aspen Security, directorul autorității financiare SEC din SUA, Gary Gensler, a declarat că testul Howey e suficient pentru a determina dacă o cryptomonedă poate fi inclusă în categoria securities sau nu.

Testul Howey, conform Investopedia, poate fi definit ca:

”…investment of money in a common enterprise with a reasonable expectation of profits to be derived from the efforts of others.”

Practic, orice investiție în bani într-un anumit asset realizată cu scopul de obținerea de profituri din efortul altora poate fi considerată drept ”security.” O definiție destul de vagă și interpretabilă.

Reamintim aici că termenul de ”security” se referă la un instrument financiar care are o anumită valoare, folosită pentru a strânge capital pe piețele private și publice. Mai multe detalii se pot găsii aici.

Gensler a refuzat deci să comenteze statutul Ether, deși, în 2018, acesta a spus că există argumente solide care are putea duce la clasificarea monedei drept security.

Totuși, Gensler a declarat că e de acord cu predecesorul său, Jay Clayton, în legătură cu ICO – acestea pot fi într-adevăr considerate securities, conform celor doi directori.

În trecut, un oficial înalt din cadrul SEC pe nume William Hinman a declarat că Ether nu poate fi considerat securities, însă mai apoi agenția a clarificat în repetate rânduri că acesta și-a exprimat doar opinia personală, nu poziția oficială a autorității.

Conform celor de la U.Today, Gensler a afirmat că are dubii în legătură cu descentralizarea sistemelor financiare, menționând că există probleme serioase în spațiul DeFi ce țin de protecția userilor.

Acesta a mai spus că SEC ar avea nevoie de mai mulți oameni pentru a lucra la reglementările spațiului crypto. Un lucru foarte important este că Gensler a declarat și că este deschis în ceea ce privește aprobarea unui Bitcoin ETF.

SEC nu a aprobat până acum un astfel de fond, pe măsură ce tot mai multe propuneri sunt depuse către autoritate. Gensler spune și că sectorul crypto are nevoie de reguli solide pentru a fi adoptat pe scară largă.

 

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *