fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.79%
    $22,808.00
  • ethereumEthereum-4.01%
    $1,566.13
  • elrond-erd-2MultiversX-5.56%
    $42.42

Gary Gensler : Nu trebuie sa acordăm un statut special pentru crypto

Luni, 22 august, președintele SEC, Gary Gensler, a publicat un articol de opinie în Wall Street Journal, împărtășindu-și părerile despre modul în care ar trebui tratată piața crypto. Acesta a făcut o comparaţie cu industria auto, spunând că aşa cum standardele de siguranță auto au rămas aceleași în ultimele șase decenii, și standardele de protecție a investitorilor rămân aceleași.

Acesta a spus că ar piaţa crypto ar trebui tratată la fel ca şi piaţa de capital. El a remarcat, de asemenea, cum investitorii au avut milă faţă de platformele de creditare crypto care au falimentat anul acesta. Cu fondurile înghețate, investitorii nu au de ales decât să bată la ușile instanței. Președintele SEC a scris:

„Nu există niciun motiv pentru a trata piața crypto în mod diferit față de restul piețelor de capital doar pentru că folosește o tehnologie diferită. Evenimentele recente de pe piață arată de ce este esențial ca firmele crypto să respecte legile privind valorile mobiliare. În ultimele luni, unele platforme de creditare și-au înghețat conturile investitorilor sau au dat faliment. Când vine vorba de faliment, acești investitori trebuie să treacă la coadă la tribunal.”

Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA a fost suficient de dornic să introducă legi privind valorile mobiliare în spațiul crypto. SEC a dus, de asemenea, o luptă de 18 luni cu startup-ul blockchain Ripple în acest sens.

Gensler face referire la decontarea de 100 de milioane de dolari a platformei de creditare BlockFi de la începutul acestui an. Șeful SEC a spus că problema nu era legată de ceea ce a împrumutat BlockFi. Mai degrabă, a fost ceea ce a făcut cu activele împrumutate ale clientului.

El mai susține că regulile de împrumut există de zeci de ani, iar platformele de împrumut crypto nu sunt diferite. El a spus că va încuraja platformele de creditare să discute cu SEC. Gensler consideră că acest lucru ar aduce un beneficiu mai mare pentru investitori cât şi pentru piaţă

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *