fbpx
  • bitcoinBitcoin$39,390.002.07%
  • ethereumEthereum$2,688.706.66%
  • ElrondElrond$102.562.73%

FTX strânge 900 de milioane de dolari într-o rundă de investiții

ftx

Lansat în 2019, FTX a devenit unul dintre cele mai populare exchange-uri, atrăgând nume ca Major League Baseball (MLB) și chiar echipe de gaming ca TSM.

Această rundă de investiție (Round B) pune împreună alte companii importante din spațiul investițiilor crypto. Printre participanți se numără SoftBank, Paradigm, Alan Howard, Izzy Englander și chiar Paul Tudor Jones, pentru un total de 60 de participanți.

Adăugând cele 900 de milioane de dolari, FTX valorează acum în jur de 18 miliarde de dolari, conform oficialilor firmei. Această rundă reprezintă un nou record pentru investițiile crypto, depășind valoarea de 440 de milioane de dolari strânsă de Circle spre începutul anului 2021.

“It took some time to explain the vision of the company to some of these investors that are not crypto native. But the business model is pretty simple.”

… a comentat CEO-ul FTX, Sam Bankman-Fried într-un interviu cu The Block. Veniturile FTX sunt generate de comisioanele pe tranzacțiile realizate de userii platformei.

Totuși, FTX s-a extins și în zona acțiunilor (stocks) și a derivativelor. În luna iulie, compania a găzduit aproximativ 19.3 miliarde de dolari în volum de trading, conform datelor furnizate de The Block. Cu noul capital, cei de la FTX urmăresc să-și întărească poziția pe piață și să adune din ce în ce mai multe parteneriate.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *