fbpx
  • bitcoinBitcoin0.18%
    $22,956.00
  • ethereumEthereum-1.57%
    $1,577.23
  • elrond-erd-2MultiversX-0.82%
    $43.39

Fratele fostului manager Coinbase este gasit vinovat pentru insider trading

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat luni că Nikhil Wahi, fratele unui fost manager de produs la Coinbase Global Inc. A pledat vinovat pentru fraudă electronică în legătură cu o schemă ce priveşte tranzacţii privilegiate cu crypto. Fratele său, Ishan Wahi, a lucrat la Coinbase ca manager de produs repartizat echipei de listare a activelor platformei de tranzacționare începând din octombrie 2020.

Departamentul de Justiție a explicat că, în mai multe rânduri, între iulie 2021 și mai 2022, Nikhil Wahi a profitat de pe urma utilizării „informațiilor confidențiale Coinbase despre ce proiecte erau programate să fie listate pe Coinbase”.

După ce afla informaţiile necesare, fratele acestuia folosea portofele blockchain anonime pentru a achiziţiona active crypto înainte cu puţin tim că exchange-ul Coinbase să le listeze public.

Potrivit Departamentului de Justiție al SUA, el riscă până la 20 de ani de închisoare federală. Nikhil Wahi și prietenul „se presupune că au achiziționat cel puțin 25 de proiecte crypto, apoi le-au vândut de obicei la scurt timp după anunțuri pentru profit. Schema de tranzacționare a informațiilor privilegiate de lungă durată a generat profituri ilicite în valoare totală de peste 1,1 milioane de dolari”, a detaliat SEC.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *