fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,876.932.35%
  • ethereumEthereum$1,268.415.59%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.270.78%

Fostul manager Coinbase a fost pus sub acuzare pentru divulgarea informațiilor privilegiate

Ishan Wahi, fost manager de produs la Coinbase Global împreună cu alţi doi inculpaţi au fost acuzați de fraudă în primul caz de tranzacţionare a informaţiilor privilegiate ce implică criptomonede, conform declaraţiile procurorilor americani din Manhattan.

Conform procurorilor, Ishan Wahi, în vârstă de 32 de ani, a oferit informații confidențiale despre anunțurile viitoare ale noilor monede pe care Coinbase le-ar lansa pe platforma lor.

Nikhil Wahi în vârstă de 26 de ani, și Ramani, 33 de ani, ar fi folosit diferite wallet-uri pentru a achiziționa activele, generând câștiguri ilicite de cel puțin 1,5 milioane de dolari.

„Frauda este fraudă, indiferent dacă are loc pe blockchain sau pe Wall Street”, a declarat Damian Williams, procurorul SUA din Manhattan, într-un comunicat.

Procurorii au mai transmis faptul că Ishan Wahi a cumpărat un bilet de avion doar dus către India, după ce un director de securitate din cadrul companiei l-a convocat la o întâlnire. Procurorii i-au interzis însă să se îmbarce pe zborul ce avea să aibe loc la data de 16 mai.

Philip Martin, ofițerul șef de securitate al Coinbase, a declarat că şi compania a demarat o investigaţie internă pentru a ajuta autorităţile
„Ne angajăm să facem partea noastră pentru a ne asigura că toți participanții de pe piață au acces la aceleași informații”, a scris Martin pe Twitter.

 

 

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *