fbpx
  • bitcoinBitcoin$39,385.003.08%
  • ethereumEthereum$2,691.896.87%
  • ElrondElrond$104.455.90%

Fox investește 100 de milioane de dolari pentru crearea de NFTs

fox blockchain creative labs nft

 

Fox a anunțat lansarea unui fond în valoarea de 100 de milioane de dolari prin intermediul firmei sale, ce se ocupă cu NFTs, Blockchain Creative Labs, și urmează să elibereze o gamă de creații NFTs, digital goods și asset-uri digitale.

Departamentul responsabil pentru NFTs a fost dezvăluit luna trecută, împreună cu un nou serial numit ”Krapopolis”, realizat de co-creatorul Rick and Morty, Dan Harmon. Show-ul va fi lansat în 2022 și va fi practic o comedie satirică concentrată pe viața din Grecia antică.

Cei de la Fox spun că fondul, în valoare de 100 de milioane de dolari, va fi folosit pentru a sprijini creatorii de conținut, deținătorii de IPs (Intellectual Property) și companiile care oferă soluții blockchain pentru a construi, lansa, manageria și vinde NFTs, digital goods și tot feluri de asset-uri.

Scott Greenberg, fostul președinte și COO al companiei de animații Film Roman a fost numit CEO al Blockchain Creative Labs și va superviza echipa și fondul pentru crearea de conținut.

În timp ce lucra la Film, Roman Greenberg a supravegheat producția popularului serial The Simpsons și este la momentul actual CEO al studioului Bento Box Entertainment – o companie co-fondată de el care este un subsidiar al Fox și partener al Blockchain Creative Labs.

Bento Box a produs un show animat numit Bob’s Burgers și alte show-uri notabile ca Hoops și Central Park.

 

“Entrepreneurs at our core, FOX and Bento Box are uniquely situated to bring exciting offerings to the digital goods, token and NFT marketplace.”

 

… a declarat Greenberg. După cum au scris cei de la Cointelegraph în mai, Blockchain Creative Labs va crea marketplace-uri pentru show-urile și companiile partenere.

Aceste marketplace-uri vor conține NFTs sub forma unor caractere din show-uri, tot felul de piese de artă, GIFs și tokeni care deblochează ”experiențe sociale exclusive” pentru fanii dedicați – conform celor de la Blockchain Creative Labs.

Nu au existat încă anunțuri cu privire la ce seriale animate vor lansa NFTs prin intermediul Blockchain Creative Labs, dar se speculează că este foarte probabil să fie una creată de Bento Box, din moment ce Greenberg deține funcții de conducere în ambele companii.

The Simpsons este alt potențial candidat pentru primul NFT lansat de subsidiarul Fox.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *