fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,376.00-1.14%
  • ethereumEthereum$3,390.51-1.17%
  • elrond-erd-2MultiversX$61.590.08%

Fondatorul ArrowDAO a fost ținta unei încercare de înșelătorie

crypto hack

Fondatorul ArrowDAO, cunoscut sub pseudonimul Thomasg.eth, a evitat un scam ce ar fi putut să îl coste 125 de milioane de dolari în Ether. Tipul de escrocherie la care a fost supus acesta poartă numele de ”social engineering scam,” ceea ce s-ar traduce în ”înșelătorie bazată pe inginerie socială.”

Acesta a postat pe Twitter detalii despre cum aproape a fost victima unei astfel de scheme. Explicația este una extrem de detaliată și interesantă, așa că recomandăm celor interesanți să arunce o privire (este în engleză).

Pe scurt, grupul de hackeri s-au alăturat canalului de Discord al ArrowDAO, și au început să pară foarte interesați de acesta, lucrând chiar în mod activ la dezvoltarea proiectului. Scopul acestui lucru era de a câștiga încrederea fondatorului, pentru ca mai apoi aceștia să îl convingă să pună la staking un NFT primit de la hackeri pe o platformă falsă.

Dacă ar fi făcut asta, acesta și-ar fi putut pierde toate fondurile avute în wallet, undeva la 125 de milioane de dolari. Norocul său a fost că a decis să utilizeze altă adresă pentru a pune la staking NFT-ul respectiv, așa că fondurile de pe wallet-ul inițial nu au fost puse în pericol.

Ceea ce este extrem de interesant în legătură cu acest incident este că tot planul (așa-numita ”inginerie socială”) pare să fi fost modelat special pentru Thomas.

Hackerii au utilizat chiar imaginea unui proiect pe nume Space Falcon, un proiect popular de pe Solana, folosind chiar nume din echipa proiectului. Se pare însă că escrocii utilizau domeniul .com al site-ului, în timp ce proiectul real de pe Solana avea extensia .io.

Fondatorul a analizat apoi smart contract-ul utilizat de hackeri, și a reușit să identifice funcția exactă care i-ar fi furat toți banii (aWETH – Ether pe Aave). Hackerii au părăsit de atunci canalul de Discord și s-au făcut nevăzuți.

Însuși fondatorul proiectului ArrowDAO a comentat că a rămas uimit de minuțiozitatea și atenția la detalii de care au dat dovadă escrocii, afirmând:

”Oamenii ăștia au fost extrem de bine plătiți și foarte inteligenți.”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *