fbpx
  • bitcoinBitcoin-0.04%
    $22,962.00
  • ethereumEthereum-1.79%
    $1,578.94
  • elrond-erd-2MultiversX-1.19%
    $43.41

Exchange-ul descentrralizat GMX a fost supus unei exploatări de 565.000 de dolari

O exploatare a reuşit să îi aducă unei persoane un câştig aproximativ de 565.000 de dolari pe perechea AVAX/USD de pe exchange-ul descentralizat GMX. Acesta ar fi schimbat impactul preţului la zero şi reuşit să îi afecteze pe toţi deţinătorii de token-uri GLP ce au furnizat lichiditate sub formă de AVAX către exchange. Exchange-ul a confirmat această manipulare a preţurilor pe data de 18 septembrie, declarând că piața AVAX/USD va rămâne deschisă, în ciuda impunerii unui plafon de 2 milioane de dolari pentru pozițiile lungi și de 1 milion de dolari pentru pozițiile scurte.

Șeful departamentului de produse derivate la Genesis Trading, Joshua Lim, a fost unul dintre primii care au analizat exploit-ul, declarând că exploatatorul „a extras cu succes profituri de pe piața AVAX/USD a GMX prin deschiderea de poziții mari la 0 slippage” înainte de a transfera AVAX/USD la bursele centralizate la un preţ puţin mai mare.

Exploatarea recentă vine la doar câteva săptămâni după ce fondatorul Layer-2 DEX ZigZag „Taureau” a spus într-un apel video din 2 septembrie că se îndoiește că modelul de schimb al GMX va fi sustenabil pe termen lung. Vestea a provocat reacții mixte din partea comunității GMX. Un utilizator Twitter a subliniat faptul că nu a fost exploatat niciun contract inteligent, în timp ce un alt utilizator Twitter a întrebat GMX dacă va fi plătită vreo compensație deținătorilor de GLP afectați.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *