BitMEX, unul dintre cele mai mari exchange-uri de derivative crypto din lume, a căzut de acord cu autoritățile fiscale americane să plătească 100 de milioane de dolari ca sancțiune pentru lucrul cu fondurile clienților săi, neavând autorizație pentru acest lucru.
CFTC (Commodity Futures Trading Commission) și FinCEN au acuzat BitMEX că timp de 6 ani exchange-ul a vândut derivative crypto clienților din SUA fără o înregistrare corespunzătoare.
Oficialii autorităților americane au declarat marți, 10 august, că BitMEX nu a aplicat reglementările necesare pentru identificarea clienților săi și pentru a preveni spălarea de bani. Exchange-ul nu a raportat de asemenea nici o activitate suspicioasă în acest timp.
Directorul temporar al CFTC, Rostin Behnam, a declarat că ”lumea crypto” trebuie să-și ia în serios responsabilitățile ce țin de reglementările din industria financiară. Market cap-ul pieței crypto a ajuns la 2 trilioane de dolari în aprilie, însă monitorizarea acesteia este în continuare deficitară.
“Comprehensive user verification, robust compliance, and anti-money laundering capabilities are not only hallmarks of our business – they are drivers of our long-term success.”
… a declarat Alexander Höptner, CFO-ul BitMEX, după ce el și ceilalți executivi au decis să accepte plata sancțiunilor. Departamentul Justiției i-a dat în judecată pe Arthur Hayes, Samuel Reed și Benjamin Delo – fondatorii BitMEX – dar și pe Gregory Dwyer, primul angajat al companiei.
Motivul oficial al procesului de judecată a fost încălcarea legii pe nume Bank Secrecy Act, precum și complotarea pentru încălcarea acesteia. Un purtător de cuvânt al co-fondatorilor a afirmat că aceștia au urmărit respectarea legilor, pe măsură ce s-au dezvoltat în perioada în care au creat BitMEX (2014).