fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,713.001.05%
  • ethereumEthereum$3,404.020.65%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.132.36%

Bitcoin miners au trimis 200,000 de mining rigs din China, în Canada

black rock bitcoin mining

Operatorul centrului de mining unde au fost transferate device-urile spune că nu produce suficientă energie electrică pentru a le rula. O companie americană pe nume Black Rock Petroleum a semnat un acord cu firma de mining chinezească Optimum Mining Host pentru a migra până la 1 milion de mining rigs în mai multe locații din Canada.

Într-un comunicat de presă publicat la mijlocul lunii iulie, cei de la Black Rock Petroleum au anunțat că primele 200,000 de BTC mining rigs vor ajunge în curând la centrul Quirk Creek (una dintre locațiile precizate mai sus), operat de Caledonian Midstream Corporation (firma deținută acum de Black Rock).

Directorul Caledonian, Charles Selby, a declarat însă în cadrul unui interviu cu publicația CBC că centrul său nu va putea opera toate aparatele, adăugând că ținând cont de energia produsă de centru, numărul de device-uri pe care îl pot accepta, în mod realist, este mai aproape de 10,000.

CEO-ul Black Rock Petroleum, Zoltan Nagy, a afirmat într-o convorbire telefonică cu CBC că firma va adăuga mai multe generatoare pentru a acoperi diferența. Conform indexului legat de consumul electric al rețelei Bitcoin al celor de la Cambridge, Canada găzduia aproximativ 3% din hashrate-ul rețelei în luna aprilie.

Dacă cei de la Black Rock Petroleum reușesc să pună în funcțiune toate cele 1 milion de device-uri, conform unor cercetători, firma ar fi responsabilă pentru 1/3 din capacitatea de mining a rețelei Bitcoin, consumând în acest scenariu între 10 și 30% din energie electrică produsă din gaze naturale din Alberta, o provincie din Canada.

Ținând cont de aceste cifre, compania va trebui să ceară permisiuni autorităților locale pentru a opera centrul, aspect la care se lucrează deja, conform lui Nagy. Pe lângă autorizații și energie electrică, efortul logistic va fi unul monumental.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *