fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,459.000.80%
  • ethereumEthereum$3,149.040.42%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.472.64%

Echipa Humans.ai publică un nou roadmap pentru proiect

humans.ai roadmap

Într-un articol postat pe medium, românii de la Humans.ai au publicat un nou roadmap pentru proiect, dezvăluindu-și planurile pentru anul 2022. Focusul, după cum scriu ei, este ca ”oamenii să fie în fruntea noii revoluții AI.”

Aceștia lucrează în continuare la dezvoltarea mecanismului de consens numit Proof-of-Human, care ar utiliza date biometrice pentru a se asigura că AI-ul care desfășoară o anumită activitate este monitorizat de un om.

Roadmap-ul de care vorbeam poate fi găsit mai jos:

humans.ai roadmap

Conform roadmap-ului, testnet-ul ar trebui lansat în Q2 al acestui an. Într-un alt articol postat recent, aceștia intră de asemenea în mai multe detalii legate de ce este de fapt o inteligență artificială. Conform echipei humans.ai, ar exista 3 categorii de AI:

  • Artificial Narrow Intelligence (ANI)
  • Artificial General Intelligence (AGI)
  • Artificial Super Intelligence (ASI)

ANI se referă la acel tip de algoritm care poate executa un anumit task fără intervenții din exterior. Cam toate sistemele AI din ziua de astăzi ar intra în această categorie, putând fi considerată ”prima iterație” a tehnologiei. Exemple în acest sens ar fi asistenții virtuali ca Siri, Alexa și Cortana.

AGI ar fi următorul pas în dezvoltarea acestei tehnologii, implicând sisteme care ar fi la același nivel cu oamenii din punct de vedere al abilității de a învăța, percepe și înțelege. Acest tip de tehnologie nu există la momentul actual, obstacolul principal fiind puterea mare de procesare necesară.

ASI este deja în domeniul SF-ului și reprezintă poate tipul de sistem la care ne gândit mulți dintre noi când auzim cuvintele ”inteligență artificială.” Această tehnologie ar implica depășirea limitărilor cognitive ale oamenilor, nemaifiind vorba de o ”imitare” a creierului uman, ci de depășirea sa.

Care este însă progresul actual în industrie? Deși am precizat că ANI este nivelul la care ne aflăm, poate vă întrebați sub ce formă există acest sistem. În primul rând căutările pe web (motoarele de căutare). Cele mai relevante sugestii și rezultate sunt procesate cu ajutorul unui astfel de AI.

În termeni de online shopping, algoritmii utilizați de comercianți pentru a oferi produse și reclame personalizate pot fi de asemenea considerați o formă de AI. Alte sisteme ar fi cele utilizate pentru a traduce în mod automat, tehnologiile utilizate în concepte ca ”smart homes” și chiar în securitate cibernetică.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *