fbpx
  • bitcoinBitcoin$29,831.00-2.07%
  • ethereumEthereum$2,031.32-2.30%
  • ElrondElrond$97.99-1.03%

Două tablouri ale lui Banksy au fost vândute pentru 3093 Ether

banksy

O pereche de creații ale artistului contemporan Banksy s-au vândut pentru un total de 3093 de Ether în cadrul unei licitații organizate de Sotheby’s joi, 18 noiembrie. Cele două tablouri se numesc ” Trolley Hunters” și “Love Is In The Air.”

Estimarea inițială era de 5-7 milioane și 4-6 milioane pentru fiecare dintre tablouri, prețul final fiind de 6.7 și respectiv 8 milioane de dolari – un total de 3093 ETH.

Evenimentul a fost o premieră în sensul că licitația s-a desfășurat în mod dominant în monede Ether. Comunitatea crypto e acum cu ochii pe altă licitație ce a avut loc astăzi, în care s-a vândut una din cele 13 copii originale ale Constituției SUA.

După cum am precizat într-un articol precedent, o organizație descentralizată pe nume ConstitutionDAO a fost înființată pentru a participa la această licitație. Copia (printată) însă s-a vândut pentru 43.2 milioane de dolari, iar DAO-ul nu a câștigat licitația.

Ideea că 17,000 de indivizi au colaborat pentru un crowd-funding ce a dus la strângerea a 11,600 ETH este totuși destul de interesantă. Menționăm aici în final că operele lui Banksy, precum și Constituția de care am vorbit nu au fost vândute sub formă de NFTs.

Cei de la Sotheby’s au anunțat acum că plănuiesc acum să organizeze o licitație în Decentraland.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.