fbpx
  • bitcoinBitcoin$43,305.00-1.94%
  • ethereumEthereum$3,050.46-1.24%
  • ElrondElrond$218.389.85%

Directorul SEC SUA va apărea în fața senatului țării

gary gensler

Directorul autorității financiare americane SEC, Gary Gensler, va apărea în fața unei comisii a senatului astăzi pentru a anunța că exchange-urile crypto ar putea fi nevoite să fie înregistrate drept securities exchanges.

Gensler a declarat anterior că industria crypto nu operează în cadrul unei infrastructurii de reglementări care protejează investitorii și consumatorii împotriva unor activități ilegale.

”This asset class is rife with fraud, scams, and abuse in certain applications. We can do better.”

… a afirmat directorul. Pe fondul protecției investitorilor, acesta a îndemnat autoritățile competente să se pregătească să ia măsuri legale împotriva companiilor și proiectelor crypto rău-intenționate.

Gensler a trimis o scrisoare către senatoarea Elizabeth Warren în luna august, în care a subliniat faptul că investitorii crypto nu sunt protejați. Acesta a sugerat că SEC ar trebui să aibă autoritate totală pentru a reglementa piața crypto.

Deși Gensler a recunoscut faptul că SEC nu are momentan această autoritate, directorul a îndemnat congresul să reglementeze exchange-urile.

La momentul actual, există o colaborare între SEC, CFTC (Commodity Futures Trading Commission), banca centrală a țării, Departamentul Trezoreriei, OOC (Office of the Comptroller of Currency), precum și consultanții președintelui Biden (President’s Working Group).

Gensler a îndemnat recent platformele crypto să intre în contact cu SEC pentru a purta discuții legate de protecția investitorilor. Fiecare dintre aceste platforme permite trading-ul a sute de tokeni al căror statut legal trebuie definit în mod individual, după caz.

În discursul plănuit pentru astăzi, Gensler a subliniat faptul că cele descrise mai sus reprezintă părerea sa, și deci nu vorbește în numele agenției sau a celorlalți comisari.

Recent, comisarul CFTC Brian Quintenz a declarat că Ethereum nu poate fi categorisit drept security, punând capăt speculațiilor legate de a doua cea mai mare cryptomonede de pe piață.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *