fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,273.002.23%
  • ethereumEthereum$4,294.3410.99%
  • ElrondElrond$256.278.73%

Deținătorii long-term de Bitcoin continuă să-și păstreze monedele

bitcoin holders

Conform raportului săptămânal ”Week on Chain” al celor de la Glassnode, wallet-urile Bitcoin inactive de cel puțin 155 de zile dețin 13.3 milioane de BTC, sau 70% din supply-ul total al monedei.

Aceștia precizează și că holderii long-term au acumular peste 2.3 milioane BTC în ultimele 7 luni. Interesant este faptul că doar 186,000 de monede dintre acestea au fost generate prin mining în aceeași perioadă.

Așadar, Bitcoin whales acumulează de aproximativ 13x mai mult Bitcoin decât este creat (prin mining) și pus în circulație. Deși acești holderi refuză în continuare să își vândă monedele, cei de la Glassnode au observat o creștere a activității odată ce prețul a trecut de 57,000 de dolari.

În luna octombrie, până la momentul scrierii articolului (12 octombrie), numărul de adrese active on-chain a crescut cu 19%, până la un total de 291,000. Acest număr nu a mai fost văzut din perioada decembrie 2020.

“More active market participants have historically correlated with growing interest in the asset during early stage bull markets.”

… afirmă cei de la Glassnode, adăugând că s-a observat și o creștere a valorii medii per tranzacție – la 1.3 BTC. Acest lucru sugerează că există mișcări la nivel instituțional pe rețea.

Recent, numărul de monede Bitcoin pe exchange-urile centralizate a ajuns la un minim din ultimii 3 ani, un indicator al faptului că mulți investitori aleg să stocheze Bitcoin, în speranța că prețul va crește.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *