fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,935.001.75%
  • ethereumEthereum$4,243.719.73%
  • ElrondElrond$252.517.25%

Ripple intră în parteneriat cu Nelnet pentru a investi în proiecte eco-friendly

ripple nelnet

Cei de la Ripple au făcut o investiție la comun cu Nelnet Renewable Energy într-unul din fondurile Nelnet. Anunțul a fost făcut luni, 11 octombrie, iar fondurile vor fi utilizate pentru a investi în diverse proiecte legate de energie solară în SUA.

Proiectele finanțate prin acest fond sunt așteptate să reducă (offset) aproximativ 1.5 milioane de dioxid de carbon în următorii 35 de ani, conform unui raport publicat de cele două companii.

“We’re excited to work with Nelnet as we pursue our commitment to reduce the carbon footprint of financial services globally and to deliver on the promise of a carbon negative cryptocurrency industry.”

… a afirmat Ken Weber, directorul departamentului ”Social Impact” din cadrul Ripple. Problema emisiilor de carbon ale pieței crypto este una destul de dezbătută de ceva timp, fiind una dintre cele mai mari critici aduse acestui sector.

Acesta nu este însă primul parteneriat eco-friendly inițiat de cei de la Ripple. Aceștia sunt parte a ”Crypto Climate Accord”, o inițiativă similară cu Acordul Climatic de la Paris. Scopul acestuia este să faciliteze tranziția pieței crypto la utilizarea de energie regenerabilă în proporție de 100% până în 2030.

Acordul este condus de Energy Web și AIR (Alliance for Innovative Regulation). Mai multe detalii despre acord pot fi găsite aici.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *