fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,894.483.21%
  • ethereumEthereum$1,268.446.47%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.241.28%

DeFi Tokens suferă pierderi mai mari decât Bitcoin și Ethereum

 

În timpul market crash-ului de miercuri, exchange-urile centralizate cum ar fi Coinbase, Binance, Kraken și Gemini au suferit întreruperi din cauza traficului de pe acestea. Platformele DEX ca Uniswap nu au fost însă foarte afectate la vremea aceea.

Deși comparația nu este tocmai corectă, deoarece DEX-urile au avut întotdeauna trading volumes mai mici în comparație cu cele centralizate, acest lucru a reiterat beneficiile DEX-urilor, punându-le într-o lumină atractivă pentru toți traderii crypto-savvy.

Însă până duminică, toată piața crypto a căzut atât de mult încât nici DeFi tokens nu au putut scăpa de efecte.

Bitcoin a scăzut cu încă 14% duminică, până la 32,000 de dolari. Ethereum a scăzut cu 16%, până la 1900 de dolari, iar BNB cu 24%, până la 235 de dolari.

Tokenii DeFi au suferit și mai mult: Uniswap a scăzut cu 25%, LINK și AAVE cu 24%, iar MKR cu 19%. BUNNY, coin-ul nativ PancakeBunny a pierdut 45% din preț duminică, însă acest lucru a fost cauzat și de exploit-ul de săptămâna trecuta.

Acest fenomen sugerează că, dacă un crash este suficient de larg, nici un tip de token nu va rămâne neafectat.

Selloff-ul din weekend continuă un trend negativ început acum 10 zile, când Elon Musk a declarat că TESLA nu va mai accepta Bitcoin ca modalitate de plată, din cauza efectelor negative pe care Bitcoin mining-ul l-ar avea asupra mediului.

De atunci, printr-o serie de tweet-uri, Musk a continuat să atace Bitcoin, reiterându-și suportul pentru Dogecoin.

Alte știri din China au înrăutățit situația și mai mult. Însă Musk și China nu au fost singurele cauze.

Reputația Bitcoin a suferit și mai mult în urma atacului Colonial Pipeline de către un grup de hackeri care au obținut 90 de milioane de dolari în Bitcoin.

Aceste evenimente i-au făcut pe fanii DEX să aducă și mai multe critici la adresa platformelor centralizate și este poate un preludiu al unor măsuri și mai stricte ce ar putea fi luate de China.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *