fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,252.000.88%
  • ethereumEthereum$2,029.830.46%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.32-1.66%

DBS anunță că volumul tranzacțiilor exchange-ului său crypto s-a înzecit

 

Într-o conferință de presă care a avut loc săptămâna trecută, Oficiali DBS au prezentat veniturile încasate în primul sfert al acestui an. 

DBS este cea mai mare bancă din zona de Sud-Est a Asiei, fiind bazată în Singapore și desfășoară activități pe 18 piețe.

Anul trecut în decembrie, banca a lansat un “digital exchange”. CEO-ul acesteia, Piyush Gupta a explicat că platforma funcționează similar cu cea Coinbase

Diferența dintre acestea ar fi că platforma Coinbase s-a axat pe o comercializare la scară largă, în timp ce DBS a oferit inițial acces la platforma proprie, doar investitorilor și instituțiilor acreditate.

Chiar și cu aceste limite, CEO-ul DBS a afirmat:

 

”The first-quarter numbers have been encouraging … There are $80 million in assets under custody, trading volumes have gone up 10 times to $30 million-$40 million.”

 

Gupta a afirmat că, platforma este accesată momentan de 120 de clienți, cu posibilitatea de a include alte câteva sute. Acesta speră să poată demara primul STO (Security Token Offering) în al doilea sfert al anului.

La momentul lansării platformei, oficial ai băncii, au afirmat că tranzacțiile pot fi realizate folosind 4 monede tradiționale (SGD, USD, HKD, JPY) și 4 dintre cele mai consacrate cryptomonede, mai exact Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash și XRP.

Săptămâna trecută, CEO-ul DBS a mai declarat că, banca a intrat într-o colaborare cu JP Morgan și Temasek, pentru înființa o companie fintech care să creeze o platformă menită să schimbe modalitățile prin care sunt executate transferurile și plățile internaționale.

Gupta a explicat că, la momentul actual, aceste tranzacții sunt constrânse de o problemă ”T+2”, adăugând că tehnologia Blockchain poate schimba totuși această paradigmă.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *