fbpx
  • bitcoinBitcoin$63,612.00-4.89%
  • ethereumEthereum$3,043.18-5.73%
  • elrond-erd-2MultiversX$38.72-4.36%

China continuă să testeze yuanul digital

China câștigă în mod clar bătălia pentru CBDC, întrucât moneda digitală pentru plata electronică (DCEP), sau yuanul digital, a fost deja testată de câteva ori, iar acum a început o nouă rundă care ar dura între 10 aprilie și 23 aprilie. De data aceasta, testul include un grup mai mare din populația din Shenzhen, care se ridică la aproximativ 500.000 de oameni.

De când China a descoperit beneficiile unui CBDC, a lucrat continuu la dezvoltarea unuia. Wang Peng, profesor asistent al Academiei Gaoling din cadrul Universității Renmin din China, a declarat că țara își extinde testarea yuanului digital în două moduri.

Potrivit profesorului, acest lucru este destinat cultivării obiceiurilor utilizatorilor și testării adiționale în utilizarea și adoptarea yuanului digital prin includerea mai multor utilizatori și scenarii, adunând, astfel, mai multe date despre utilizatori. China a început aceste teste la scară largă în octombrie 2020.

Procesul de testare CBDC din Shenzen s-a extins pentru a fi testat pe 500.000 de oameni începând cu 10 aprilie. Acest lucru își propune să cultive obiceiul de a utiliza CBDC-uri pentru vânzare cu amănuntul.

Cetățenii din zonă au primit de la Banca Industrială și Comercială din China un mesaj care le spunea să deschidă un cont de portofel digital pentru yuani.

O provincie din China de Sud a creat un eveniment similar pentru a pilota moneda digitală în această lună.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *