fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,921.00-0.68%
  • ethereumEthereum$1,875.24-1.35%
  • ElrondElrond$60.50-1.31%

Chainalysis dezvaluie ca peste 2 miliarde de dolari au fost furate din cross-chain bridges anul acesta

Din totalul de crypto furati in 2022, hack-urile cross-chain bridges reprezinta 69% sau 2 miliarde dolari, arata un raport de la Chainalysis. 13 hack-uri separate ale token bridges au avut loc in acest an, cel mai recent fiind Nomad Bridge, din care s-au furat 190 milioane de dolari.

Q1 2022 a fost semestrul cu cel mai mult crypto furat din 2021 pana acum, in mod special din cauza atacului asupra Ronin Bridge din luna martie, cand 624 milioane de dolari in Ether si USD au fost furati.

Potrivit raportului, bridges sunt adesea tinta atacurilor deoarece acestea au un depozit central al fondurilor care sustin bunurile de pe blockchain. Ca urmare, acel depozit este atacat adesea.

Expertii sustin ca design-ul eficient al bridges se afla inca in starea incipienta, iar developerii inca nu au suficiente cunostinte legate de protocoalele de securitate, ceea ce face protocoalele sa fie vulnerabile in fata hackerilor.

In trecut, exchange-urile centralizate reprezentau tinta favorita a hackerilor, insa dezvoltarea protocoalelor de securitate a dus la scaderea numarului de atacuri pe care acestea le resimt.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.