fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,145.311.54%
  • ethereumEthereum$1,287.051.45%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.721.50%

Chainalysis: Coreea de Nord a furat 400 de milioane de dolari în crypto anul trecut

coreea de nord hack

Conform companiei de date blockchain Chainalysis, hackeri sponsorizați de statul nord coreean au furat aproximativ 395 de milioane de dolari în asset-uri crypto anul trecut. Cei de la Chainalysis au identificat cel puțin 7 atacuri cu origini în Coreea de Nord (DPRK).

Multe dintre aceste atacuri au fost cel mai probabil conduse de Lazarus, un grup de hackeri despre care se crede că sunt sponsorizați de serviciul națională de informații nord coreean (echivalentul SRI), conform raportului publicat de Chainalysis.

”Aceste atacuri au fost orientate în principal împotriva firmelor de investiții și exchange-urilor centralizate, executate prin intermediul mai mult tehnici precum phishing, bug-uri în cod, malware și inginerii sociale avansate menite să extragă fonduri din hot wallet-urile acestor organizații și să le transfere în wallet-uri controlate de DPRK.”

… au explicat cei de la Chainalysis. Cryptomonedele furate au fost în principal Ether (58%) și Bitcoin (20%), restul de procente fiind împărțite între mai multe altcoin-uri.

În raport se explică și că statul a utilizat mai multe protocoale de tip mixers pentru a șterge urma hackerilor și a putea retrage fondurile. Foarte des aceștia au utilizat platforme DeFi, pentru că acestea nu necesită procese de tip KYC (Know-Your-Customer) pentru a fi utilizate.

Cei de la Chainalysis au citat Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, spunând că se estimează că statul nord coreean deține aproximativ 170 de milioane de dolari în cryptomonede care nu provin din activități de spălare de bani, fonduri folosite cele mai probabil pentru a finanța construcția de rachete și arme de distrugere în masă (WMD).

Grupul Lazarus este de asemenea suspectat că a inițiat hack-ul împotriva Sony Pictures în 2014.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *