fbpx
  • bitcoinBitcoin-2.15%
    $22,726.00
  • ethereumEthereum-2.39%
    $1,634.04
  • elrond-erd-2MultiversX-3.25%
    $45.57

CFO-ul Wonderland a fost dezvăluit a fi Michael Patryn, un cofondator al notoriei escrocherii canadiene QuadrigaCX

wonderland

Conform unui articol publicat de Bloomberg, CFO-ul proiectului Wonderland, cunoscut drept Sifu, este de fapt Michael Patryn, cofondatorul exchange-ului canadian QuadrigaCX, un alt proiect al cărui fondator a fugit cu 169 de milioane de dolari.

Patryn este acuzat de diverse fraude și a petrecut deja 18 luni într-o închisoare din SUA. Daniele Sestagalli este un alt cofondator al Wonderland (proiect DeFi construit pe Avalanche). Acesta a recunoscut recent că a aflat despre trecutul lui Sifu cu aproximativ o lună în urmă, însă a decis că acesta merită o a doua șansă.

Acesta a postat următorul tweet, încercând să îl apere pe Sifu:

tweet

Tokenul nativ al proiectului, TIME, a reacționat negativ la știri, fiind în continuă scădere de câteva zile, de la 766 dolari pe 25 ianuarie, la 301 astăzi, conform datelor CoinGecko. Scăderea la nivel de săptămână este de -83.4%.

Dubios este că unii membri ai comunității proiectului au observat că valoarea wallet-ului lui Sifu a crescut de la 45 milioane la 445 milioane de dolari în doar o lună. Sestagalli și-a revizuit însă punctul de vedere și a anunțat între timp că Sifu va părăsi proiectul, urmând să aibe loc un vot cu privire la cine va ocupa poziția de trezorier.

Andre Cronje, creatorul Yearn.finance și un bun prieten al lui Sestagalli, a declarat că acesta va continua să rămână prieten cu Daniel, însă a criticat decizia de a-l apăra pe Sifu.

”Încă îl sprijin pe Dani, plănuiesc să continui să lucrez cu el, însă există linii, un istoric de fraudă, furt și comportament rău intenționat nu este o ”greșeală,” ci o intenție. Lăsându-l pe Sifu să managerieze fonduri, și în mod special fondurile utilizatorilor, poate fi un caz de neglijență. Asta e tot ce am vrut să zic.”

… a scris Cronje pe Twitter. Situația ar putea deveni mult mai serioasă dacă (sau când) autoritățile vor interveni în acest scandal. Viitorul proiectului Wonderland este pus la îndoială acum de investitori.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *