fbpx
[ccpw id="485"]

CEO-ul JPMorgan numește crypto o schemă Ponzi descentralizată

CEO-ul JP Morgan, Jamie Dimon, a spus in timpul marturiei din fata parlamentarilor din SUA faptul ca Bitcoin si alte monede crypto reprezinta de fapt scheme Ponzi descentralizate.

Dimon a fost întrebat ce îl împiedică să fie mai activ în spațiul cripto în timpul unei audieri de supraveghere organizată de Comitetul pentru Servicii Financiare a Camerei pe 21 septembrie.

Dimon a descris odată Bitcoin ca fiind o „fraudă” și a reiterat în trecut că nu are niciun interes să susțină sectorul la nivel personal. Ocazional, și-a atenuat poziția față de cripto, subliniind o dată că poate servi cazuri de utilizare importante, cum ar fi plățile transfrontaliere.

Dimon a subliniat că vede valoare în blockchain, finanțe descentralizate (DeFi), registre, contracte inteligente și „token-uri care fac ceva”, dar apoi a transmis dezamgirea sa fata de tokenii crypto  care se identifică ca monede. Întrebat despre gândurile sale despre proiectul de lege pentru monedele stabile din SUA , Dimon a spus că consideră că nu este nimic în neregulă cu monedele stabile care sunt reglementate corespunzător și că reglementarea ar trebui să fie similară cu ceea ce sunt supuse fondurile pieței monetare.

JPMorgan a devenit, de asemenea, prima bancă importantă din Metaverse după deschiderea lounge-ului său virtual în lumea bazată pe blockchain Decentraland în februarie. Mișcarea a urmat unui raport care a fost lansat de firmă care se referea la Metaverse drept o oportunitate de 1 trilion de dolari.

În timpul audierii, parlamentarii i-au întrebat și pe alți directori generali de top al băncilor din SUA dacă au planuri să finanțeze industria crypto. CEO-ul Citigroup, Jane Fraser, CEO-ul Bank of America, Brian Moynihan, și CEO-ul Wells Fargo, Charles Scharf, au sugerat că băncile lor nu au intenția de a face acest lucru.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.