fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,126.771.51%
  • ethereumEthereum$1,286.511.51%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.741.57%

CEO-ul Celsius a direcționat personal tranzacțiile și a respins sugestiile experților

Conform unui raport Financial Times, Alex Mashinsky, CEO-ul Celsius ar fi preluat operaţiunile strategiei de tranzacţionare încă din ianuarie, cu luni înainte ca platformă să intre în faliment.

Se pare că decizia a venit înaintea unei reuniuni a Rezervei Federale a SUA, în care urma să stabilească un plan de redresare economică.

Mai multe persoane din cercurile lui Mashinsky ar fi declarat că acesta a dirijat personal deciziile de tranzacţionale, ignorându-i pe experţii şi directorii cu zeci de ani de experienţă în domeniul financiar.

O altă sursă care cunoaște situația a declarat că, deși Mashinsky și-ar fi exprimat opiniile pe baza înțelegerii sale despre piețele crypto, ei au subliniat că „nu conducea biroul de tranzacționare”.

Celsius Network a anunțat pe 14 iulie că a depus oficial faliment la capitolul 11. Anunțul a venit după câteva luni de luptă pentru a menține compania pe linia de plutire în urma prăbușirii pieței din 2022.

Potrivit documentelor instanței depuse duminică, lichiditatea Celsius poate fi susținută doar până în octombrie 2022. Costurile operaționale și cheltuielile de capital vor transforma fluxul de numerar la un negativ de 34 de milioane de dolari, arată dosarul. De asemenea, dezvăluie că ar pierde 137 de milioane de dolari între august și octombrie, în principal din cauza operațiunilor de mining. Conform datelor bilanțului publicate anterior în procedura de faliment citată de FT, pasivele lui Celsius au fost mai mari decât activele sale în lună martie a acestui an, cu excepția deținerii propriilor monede digitale CEL.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *