fbpx
  • bitcoinBitcoin0.93%
    $23,311.00
  • ethereumEthereum0.25%
    $1,610.65
  • elrond-erd-2MultiversX3.16%
    $45.08

Celsius apare intr-un nou scandal. BANCOR sub presiune

 

Duminica asta a fost o zi tumultoasa in crypto. Dupa ce SOLEND, protocolul de lending-borrowing de pe Solana, a facut hickjack la un cont cu 5.7 milioane $SOL, pentru a nu pierde 46% din banii imprumutati, a venit randut protocolului BANCOR sa anunte oprirea produsului de asigurare contra Impermanent Loss-ului, din cauza a ceea ce au numit ca “hostile market conditions”. Acest lucru s-a intamplat pentru a proteja protocolul si userii sai.

Ce a condus la acest lucru? Conform datelor on-chain, wallet-urile etichetate a fi ale companiei CeFi Celsius, si au retras sume impresionante de pe Bancor, in ETH si BNT (ca si reward pentru Impermanent Loss), ca apoi sa vanda in piata tokenul BNT, creand o presiune uriasa pe acesta.

Se pare ca, in acelasi timp, au folosit metoda de SHORT pe exchange-ul FTX, pentru tokenul de guvernanta a protocolului BANCOR.

 

 

Acest aspect a fost evidentiat de userul COBIE de pe Twitter, acesta intrebandu-se care e scopul asigurarii Impermanent Loss-ului, daca acesta dispare atunci cand e mai mare nevoie de el.

 

Celsius incearca din rasputeri sa isi recupereze banii depusi in DeFi, parte din ei pierduti, pentru a putea onora retragerile userilor de pe platforma lor.

Deja avem o saptamana de pauza pentru protocol, in care userii n-au mai putut accesa conturile, retragerile sau transferurile.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *