fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,857.502.65%
  • ethereumEthereum$1,265.554.63%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$42.891.37%

Miners vand Bitcoin, punand si mai multa presiune pe piata

 

Se pare ca miners isi vand Bitcoinul pentru a supravietui crizei.

 

Declaratiile financiare ale companiilor de crypto mining facute publice au aratat ca miners au fost nevoiti sa-si mareasca de patru ori vanzarile de criptomonede pentru a-si acoperi cheltuielile.

In mai 2022, companiile de mining au vandut 4.411 BTC. Asta inseamna de patru ori mai mult decat media pentru lunile ianuarie – aprilie 2022. 

Cel putin, asta reiese din declaratiile despre situatia financiara, trimise de companii catre autoritatile de reglementare.

Datele CoinMetrics confirma, de asemenea, ca crypto miners au inceput sa mute activele in wallets pe exchange-uri crypto. 

In ciuda lipsei de informatii fiabile despre miscarea asseturilor detinute de miners, este destul de evident ca in prezent companiile axate pe mining sunt la limita supravietuirii.

Initial, se primeau rewards de 50 BTC pentru fiecare block mined. Dar acum rewardul a scazut la 6,25 BTC. 

Un nou block se mineaza in medie la fiecare 10 minute, ceea ce inseamna ca aproximativ 900 de BTC sunt creati in fiecare zi. In plus, miners primesc comision pentru procesarea tranzactiilor.

Totusi, desi se castiga suficient in perioadele bune, in prezent companiile de crypto mining sunt stramtorate si de faptul ca preturile la energia electrica au crescut. In aceste conditii, sunt nevoite sa schimbe BTC in fiat, pentru a plati energia electrica si salarii angajatilor.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *