fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,165.003.40%
  • ethereumEthereum$4,291.8611.00%
  • ElrondElrond$250.485.80%

Ce este Proof of Concept

In articolul de astazi va voi explica ce este Proof of Concept, ce beneficii are, ce grupuri tind sa-l foloseasca si de ce este utilizat, mai exact.

 

Ce este Proof of Concept

Este o metoda utilizata pentru determinarea aplicabilitatii si functiilor proiectelor. Este folosita pentru a estima cat de fezabil ar putea fi un anumit proiect si poate fi aplicata mai multor domenii, cum ar fi si finante, asigurari sau chiar asistenta medicala. Metoda poate fi adoptata atat de catre startup-uri, cat si de catre intreprinderi.

Practic, PoC este similar cu un prototip care este rulat intern, pentru a avea o perspectiva asupra functionarii unui anumit proiect. Acest lucru se poate face fara a investi timp sau bani. În spatiul de development Blockchain, poate fi folosit ca un launching pad eficient, pentru a intra pe piata.

 

Ce beneficii are Proof of Concept

Reprezinta sansa de a intra pe piata Blockchain pentru orice business care isi pune problema de a adopta o noua idee tehnologica.

Proof of Concept Development pentru un proiect Blockchain permite unei companii sa piloteze solutia blockchain inainte ca aceasta sa devina disponibila la scara larga; De asemenea, astfel compania poate estima ce tip de probleme poate intampina proiectul in viitor sau poate preveni pierderea de bani si de timp.

Nu in ultimul rand, asa se stabileste si faptul ca toate partile interesate, implicate, vor urma ideea initiala.

Prin urmare, utilizarea unei astfel de metode reprezinta o modalitate buna de adaptare la actualitate, inainte de a trece mai departe cu personalizarea sau dezvoltarea respectivei solutii Blockchain de la zero.

 

Cine foloseste de obicei Proof of Concept

Exista mai multe categorii de entitati care se bazeaza de obicei pe Proof of Concept. Printre acestea, putem mentiona startup-urile care doresc sa intre pe piata Blockchain, dar care au doar un buget limitat.

In al doilea rand, exista entitati care doresc sa isi prezinte ideea lor de descentralizare investitorilor sau primilor utilizatori. 

O alta categorie este a celor care doresc sa beneficieze de aplicabilitatea tehnologiei Blockchain, pentru a-si eficientiza procesele de afaceri.

Cand vine vorba despre implementarea Blockchainului, use cases se vor axa pe automatizarea tranzactiilor si eficientizarea proceselor, asigurandu-se ca toti intermediarii si actiunile repetitive sunt eliminate. Pe termen lung, Proof of Concept-ul Blockchain-ului creat trebuie sa aduca mai multa valoare clientilor.

Pentru majoritatea blockchain-urilor de intreprindere, testnets sunt disponibile, asa cum este, de pilda, Ropsten pentru Ethereum.

 

De ce este folosit

Proof of Concept s-a dovedit a fi extrem de util atunci cand vorbim despre o companie care necesita credibilitate, pe baza unui statut care va fi independent de stakeholders. Astfel, reuseste sa pastreze intact registrul tranzactiilor.

De asemenea, se dovedeste a fi foarte util atunci cand datele trebuie sa fie disponibile pentru toate trusted parties, prin conexiuni criptate, sigure.

 

Concluzii

Proof of Concept este o modalitate de a afla daca planurile pe care le are o companie sunt fezabile. Aceasta metoda nu se bazeaza pe irosirea timpului sau a banilor, ceea ce o face un candidat pentru entitatile care doresc sa utilizeze blockchain-ul pentru a adopta noi tehnologii, fara a risca sau investi prea mult.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *