fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,834.003.15%
  • ethereumEthereum$4,317.2411.87%
  • ElrondElrond$252.246.80%

Buterin: Valoarea Ether, spre deosebire de Bitcoin, e generată de ecosistem

stakeborg

Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum, a abordat câteva subiecte dezbătute intens în comunitatea crypto, în cadrul unui interviu din seria The Stakeborg Talks, la care a participat în trecut și colegul nostru, Andrei.

Diferența majoră dintre Ethereum și Bitcoin spune acesta, este că valoarea ecosistemului Bitcoin este generată de monedă, în timp ce situația este exact invers pentru Ethereum. Ether este moneda a cărei valoare este generată de ecosistemul rețelei.

În legătură că DAOs (Decentralized Autonomous Organization), fondatorul Ethereum spune că acestea vor deveni cu siguranță mai importante de-a lungul timpului și că la momentul actual nu există o problemă mare cu acestea, ci mai degrabă mai multe probleme mici.

Buterin așteaptă momentul când o astfel de organizație va lua pentru prima dată o decizie importantă care ar schimba din temelii fundația unui proiect crypto, sau când două astfel de DAOs ar decide să se unească.

Comentariul este destul de relevant ținând cont că până la momentul actual, astfel de organizații s-au axat mai mult pe menținerea unui status quo, și nu pe schimbări drastice.

“I think NFTs have been interesting from a cultural perspective because they bring people into Ethereum that have a completely different mindset than DeFi and regular crypto people for example.”

… comentează acesta despre fenomenul NFT. În perspectiva sa deci, NFT-urile au ajutat la onboarding-ul unor categorii de useri care nu ar fi fost poate altfel interesați de spațiul crypto.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *