fbpx
  • bitcoinBitcoin$20,932.00-1.67%
  • ethereumEthereum$1,203.19-2.11%
  • ElrondElrond$56.25-3.90%

Bloomberg: CEO-ul Binance e cel mai bogat om din crypto

changpeng zhao

Cei de la Bloomberg estimează că averea CEO-lui celui mai mare exchange crypto de pe glob, Binance se ridică la 96 miliarde de dolari, ceea ce l-ar face cel mai bogat om din lumea crypto. Acesta se aproprie de giganți ca Warren Buffett (CEO-ul Berkshire Hathway) și Mark Zuckerberg. Este vorba bineînțeles de Chanpeng ”CZ” Zhao.

În realitate însă, averea sa ar putea fi chiar și mai mare din moment ce nu există informații prea clare legate de cryptomonedele deținute de miliardar. Într-un articol recent, cei de la Wall Street Journal spun că dacă acesta ar decide să listeze public Binance, compania ar putea valora undeva la 300 de miliarde de dolari.

Exchange-ul a generat venituri de peste 20 de miliarde de dolari în 2021, fiind cu mult peste competitorii săi Coinbase, Crypto.com, Gemini, etc. Comparativ, CEO-ul FTX, Sam Bankman-Fried are o avere de 15.4 miliarde de dolari, iar cel al Coinbase, Brian Armstrong, 8.93 miliarde.

Binance procesează în fiecare zi miliarde de dolari pe platforma sa, volumul de trading facilitat depășind 1 trilion de dolari anual.

Suma estimată de 96 miliarde l-ar plasa pe Zhao pe locul 11 în topul celor mai bogați oameni. Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, rămâne însă cel mai bogat om din lume, cu o avere de 263 de miliarde de dolari. Pe locul doi se află CEO-ul Amazon, Jeff Bezos cu 188 de miliarde.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.