fbpx
  • bitcoinBitcoin$63,612.00-4.89%
  • ethereumEthereum$3,043.18-5.73%
  • elrond-erd-2MultiversX$38.72-4.36%

Blackrock lansează un ETF pentru Metaverse

Blackrock, cel mai mare emitent de fonduri tranzacționate la bursă (ETF) din lume, face un nou pas important în industrie, lansând ETF-ul „iShares Future Metaverse Tech and Communications”. Acesta va urmări companiile care au expunere în Metaverse. Foarte multe detalii nu se cunosc momentan dar fondul ar putea include şi alte companii care oferă produse şi servicii legate de reţelele sociale, platforme virtuale, active digitale, jocuri şi realitate augmentată.

Chiar dacă interesul este scăzut datorită situaţiei macroeconomice, Blackrock face un pas curajos lansând acest fond. BlackRock a câștigat o expunere în crypto din ce în ce mai mare, mai ales în ultimul an. La începutul acestei săptămâni, BlackRock a anunțat lansarea ETF-ului său cryptoîn Europa. Această lansare vine în ciuda preocupărilor de reglementare de pe continent. ETF-ul iShares Blockchain Technology UCITS este doar extensia ETF-ului blockchain pe care BlackRock l-a lansat la începutul acestui an, în aprilie 2022.

Pe de altă parte, BlackRock face și parteneriate importante în spațiul crypto. Luna trecută, la începutul lunii august, BlackRock s-a unit cu exchange-ul Coinbase pentru a oferi expunere crypto clienților săi instituționali.

Emitentul ETF-ului nu a dezvăluit încă taxele și simbolul pentru fondul „iShares Future Metaverse Tech and Communications”.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *