fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,172.000.66%
  • ethereumEthereum$2,025.840.26%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.21-1.90%

Bitcoin are și semnale bullish, și semnale bearish – care parte a pieței va câștiga?

După ce Bitcoin a atins nivelul de 60.000 dolari din nou, însă a eșuat să îl mențină (din nou), analiștii sunt acum împărțiți în două tabere în ceea ce privește următoarea mișcare a celei mai mari cryptomonede din lume. Potrivit tehnicianului crypto „Byzantine General”, bazat pe istoria sa, în prezent, graficele Bitcoin arată și semne bearish, și bullish.

Când majoritatea capitalului său de piață este deținut de hodlers pe termen scurt, în loc de cei pe termen lung, Bitcoin atinge un vârf de ciclu.

„We’re currently making such a shift, but it’s not yet at previous levels of extremity.”

Se pare că există o supraaglomerare pe partea poziției lungi a pieței, ca urmare a ratei de finanțare ridicate și consistente care s-a înregistrat de-a lungul câtorva luni.

O dată cu creșterea Kimchi premium, putem spune despre coreeni că achiziționează Bitcoin la un premium ridicat.

Ca urmare a ratelor ridicate de finanțare, memory pools se aglomerează, ceea ce duce la o taxă crescută pentru procesare.

Acest lucru are propriul efect, deoarece îi face pe investitori să se retragă când tranzacțiile sunt prea scumpe pentru a fi procesate prin rețea.

GBTC-ul Grayscale a început, și el, să joace un rol în influențarea prețului Bitcoin, deoarece este cel mai mare fond fiduciar de Bitcoin din întreaga lume. Acest lucru vine cu o mare cerere din partea investitorilor instituționali.

În cazul cumpărătorilor care se bazează pe fond, acest lucru le-ar putea îngreuna accesul la piață. De asemenea, este demn de remarcat faptul că prima fondului a devenit negativă la începutul anului 2021 și a și rămas așa.

Problema ar putea fi rezolvată în cazul în care Grayscale ar primi aprobarea pentru un ETF Bitcoin.

Fundamentele Bitcoin arată bine pe termen lung

În ce privește partea bullish, fundamentele Bitcoin arată bine – atâta timp cât Bitcoin rămâne mai puțin volatil și își crește stabilitatea. Asta înseamnă că Bitcoin este văzut ca fiind de încredere de către societate.

De asemenea, este important de reținut faptul că volumul spot al Bitcoin a crescut. Limita de piață a Tether, cea mai importantă stablecoin, crește și ea.

Deoarece perechea BTC/USDT este cea mai populară pereche de stablecoins, aceasta ar indica faptul că cererea continuă să existe și să crească.

„And with Tether settling the legal demand, there’s no uncertainty anymore either”.

Pregătiți-vă pentru mania investitorilor individuali

Byzantine prezice că, în ciuda succesului înregistrat de Bitcoin la cumpărătorii instituționali, sectorul de vânzare către investitori individuali (retail) încă nu și-a arătat adevăratul potențial.

Volumul scăzut de căutare BTC pe Google și Coinbase pot arăta că oamenii sunt, de fapt, mai familiarizați cu Bitcoin acum, așa că nu mai caută cuvântul pe Internet.

„This is stronger evidence though that retail mania isn’t here yet. Web traffic to exchanges has been increasing a lot but also not at ATH levels yet”.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *