fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,008.674.48%
  • ethereumEthereum$1,275.237.70%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.351.52%

Hester Peirce (SEC) crede că piața crypto s-a maturizat

Heister Peirce, comisar al SEC SUA, a dezvăluit că este de părere că Bitcoin și piața crypto, în general, se află acum la maturizare.

Peirce a atribuit acest lucru interesului în creștere al instituțiilor mari în industria financiară principală. Ea a menționat că piața creează, de asemenea, o serie de „quasi exchange-traded products”, care este o caracteristică a unei piețe în curs de dezvoltare.

Printre acestea au fost menționate trusturile Bitcoin și Ethereum ale Grayscale Investment ca fiind foarte populare cu investitorii instituționali.

În timp ce Peirce a făcut aceste comentarii, SEC urmărește aprobarea mai multor cereri pentru primul ETF susținut de cryptomonede din SUA. Unele dintre aplicații vin de la nume precum Grayscale, Fidelity și VanECK.

Merită menționat faptul că, până în prezent, SEC a respins fiecare cerere de ETF BTC. Peirce a fost întrebată dacă acest lucru se poate schimba în viitor și aceasta a răspuns că maturitatea pieței și interesul din partea investitorilor mari ar putea reduce o parte din preocupările pe care le poate avea Comisia.

De-asemenea, Peirce a dat Canada (unde au fost aprobate recent mai multe ETF-uri) exemplu a ce se poate întâmpla în SUA.

Ea a recunoscut și unicitatea pieței Bitcoin, comentând că „[it’s] never going to look like an equity market for example”.

Peirce nu a confirmat sau negat dacă cel mai recent val de aplicații ar putea avea succes, însă arată că SEC poate încerca și schimba relația pe care o are cu sfera crypto.

În două săptămâni va fi numit un nou președinte SEC (posibil Gary Gensler, un cunoscut susținător al tehnologiei blockchain).

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *