fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,806.00-1.38%
  • ethereumEthereum$1,869.12-1.61%
  • ElrondElrond$60.21-1.70%

Bancor introduce noi pool-uri de staking

bancor

AMM-ul Bancor urmează a introduce noi staking pools, precum și un nou mecanism care să prevină fenomenul impermanent loss (IL) ca parte a update-ului Bancor 3.

Bancor a fost lansat în 2017 și a fost primul protocol DeFi care a introdus un AMM pe blockchain. Platforma de lending oferă deci posibilitatea userilor să pună la staking monede și să câștige recompense prin intermediul liquidity pools.

Într-un blog post postat chiar astăzi, 30 noiembrie, echipa din spatele Bancor au anunțat introducerea Omnipool, Infinity pools și a unei funcții numite “Instant Impermanent Loss Protection.” Articolul original poate fi găsit aici.

În octombrie 2020, Bancor a introdus un mecanism pentru a combate IL în care asigurau userii (liquidity providers) că aceștia vor primi o asigurare care acoperă până la 100% din capitalul investit (plus taxe) după o perioadă de așteptare de 100 de zile.

Ca parte a noului update, userii nu vor mai trebui să aștepte aceste 100 de zile pentru a primi această asigurare, ci o vor primi chiar din prima zi după ce au pus fonduri la staking.

Omnipool este un singur pool care oferă posibilitatea de a pune la staking BNT pentru recompense din întreaga rețea. În mod tradițional, existau perechi de staking de tip ETH/BNT.

“The Omnipool allows for all trades on the network to occur in a single transaction. In Bancor’s previous versions, trades required transfers via BNT, creating an extra transaction and added gas costs compared with competing DEXs.”

… explică aceștia. Infinity Pools pe de altă parte, vor oferi posibilitatea de a pune la staking monede în mod nelimitat, userii nemaifiind nevoiți să aștepta să se elibereze spațiu într-un pool pentru a depune tokeni.

Printre celelalte funcții interesante din noul update avem recompense de staking auto-compounding (în care recompensele sunt adăugate în mod automat în pool) și mai multe suporturi multi-chain și L2.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.