fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,966.00-0.59%
  • ethereumEthereum$1,884.70-0.71%
  • ElrondElrond$60.89-0.67%

Un protocol axat pe confidențialitate va fi lansat pe Arbitrum

tornado cash

Un nou protocol axat pe confidențialitate, Tornado Cash, va fi lansat în curând pe rețeaua Layer-2 a Ethereum, Arbitrum. Anunțul a fost făcut ieri, pe 29 noiembrie, și poate fi găsit în original aici.

Tornado Cash este deci un protocol ”mixer” descentralizat pe Ethereum. Acesta ”ascunde” calea prin care tokeni ca Ether sunt transmiși de la o persoană la alta (sau de la wallet la wallet mai corect spus), oferind astfel tranzacții sigure și confidențiale fără nevoia de privacy coins.

Lansarea pe Arbitrum are ca obiectiv oferirea posibilității de a executa tranzacții rapide (din moment ce vorbim de un L2), și sigure, evitând gas fees mari de pe Ethereum.

Arbitrum este de asemenea la momentul actual cel mai mare L2 de pe Ethereum, cu 2.7 miliarde de dolari în TVL, ceea ce reprezintă aproximativ 39% din totalul de TVL de pe Layer-2s de pe Ethereum.

Numărul de adrese unice active pe Arbitrum a crescut în mod constant încă din luna septembrie, depășind astăzi 291,000. Conform datelor DeFiPulse, Tornado Cash are 847 de milioane de dolari în TVL.

Spre începutul anului 2021, Tornado Cash a organizat un airdrop pentru token-ul lor de guvernanță ”TORN,” ce a implicat 500,000 de tokeni – sau 5% din supply-ul total.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.