fbpx
  • bitcoinBitcoin-0.09%
    $22,943.00
  • ethereumEthereum-1.76%
    $1,578.06
  • elrond-erd-2MultiversX-1.05%
    $43.38

Banca centrală a Japoniei începe experimentele legate de emiterea monedei digitale

Luni, Banca Japoniei (BOJ) a început experimentele necesare pentru a analiza cât de fezabil este să emită propria monedă digitală, în mod asemănător cu multe alte bănci centrale din lume care lucrează la aceeași idee.

Prima fază a acestor experimente va dura până în martie 2022 și va testa fezabilitatea tehnică a emiterii, distribuției și valorificării CBDC-ului, potrivit unui comunicat publicat de Banca Japoniei.

Drept urmare, BOJ va trece la faza a doua a experimentelor, care va lua în considerare funcții mai detaliate. Printre ele se află stabilirea limitelor cantității de CBDC pe care o singură entitate o poate deține.

Shinichi Uchida, directorul executiv al BOJ, a dezvăluit în luna martie că, dacă va fi necesar, banca centrală ar putea începe un program pilot care implică furnizorii de servicii de plată și utilizatorii finali.

„While there is no change in the BOJ’s stance, it currently has no plan to issue CBDC, we believe initiating experiments at this stage is a necessary step”, a spus Uchida.

Multe bănci centrale din lume iau în considerare crearea propriilor monede digitale în vederea modernizării sisteme financiare, dar și pentru a combate amenințarea criptomonedelor și a efectua plăti interne și internaționale mai repede.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *