fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,223.000.41%
  • ethereumEthereum$2,023.66-0.18%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.21-2.30%

Liquity, un protocol descentralizat de împrumut, se lansează pe Ethereum Mainnet

Protocolul de împrumut descentralizat Liquity este oficial pe mainnet-ul (rețeaua principală) Ethereum. Lansarea are loc după numai o săptămâna de la anunțul privitor la faptul că startup-ul a strâns 6 milioane de dolari într-o rundă de finanțare seria A condusă de compania de investiții Pantera Capital. Alți participanți au fost Alameda Research și Nima Capital.

Fondat acum mai mult de un an, în ianuarie anul 2020, protocolul de împrumut bazat pe Ethereum permite utilizatorilor să facă împrumuturi versus ETH la un raport minim de garanție de 110%, care este mai mic decât raportul de 150% solicitat de MakerDAO.

În plus, nici nu va percepe o „taxă de stabilitate” recurentă, spre deosebire de Maker.

Împrumuturile sunt disponibile în LUSD, un stablecoin legat de dolarul american (USD). Utilizatorii au posibilitatea de a depozita LUSD într-un “stability pool”, astfel încât să poată câștiga recompense în LQTY sau ETH (primul fiind simbolul respectivului protocol).

Toate operațiunile protocolului sunt algoritmice și complet automatizate, reducând astfel nevoia de guvernanță.

„We believe Liquity will unlock a whole suite of new capabilities for DeFi users, and is pushing the space forward with their unique ‘governance-light’ protocol approach”, a declarat Olaf Carlson-Wee, co-fondator și CEO al Polychain.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *