fbpx
[ccpw id="485"]

Balenele incearcă detronarea USDT

Paolo Ardoino, CTO Tether, susține că diferite companii crypto încearcă să shorteze stablecoin-ul USDT. Acesta explică faptul că există fonduri speculative ce utilizează contracte perpetue, punând poziţii de short-selling pe spot markets pentru a crea dezechilibru în pool-urile DeFi.

Cu toate eforturile depuse, Ardoino susţine că entităţile respective nu au reuşit să creeze presiuni pentru a răscumpăra USDT la un preţ mult mai mic. Criză de lichiditate din ultima perioadă îi atrage pe balene să îşi asume riscuri pentru a-şi salva pielea, încercând să prăbuşească  alte proiecte. Deşi CTO-ul nu a precizat nicio companie că ar fi făcut acest lucru, există suspiciuni că Celsius şi Three Arrows Capital se confruntă cu insolvența datorată de strategiile de investiţii cu risc foarte ridic din ultima perioadă. Tether în schimb, conform spuselor lui Ardoino, a răscumpărat peste 16 miliarde de USDT în mai mult de o lună.

Clienţii Genesis shortează Tether

Genesis Global Trading susţine că există fonduri speculative ce shortează Tether prin intermediul platformei lor. Leon Marshall, şeful vânzărilor instituţionale la Genesis, a declarat astăzi că au existat tranzacţii de sute de milioane de dolari ce au încercat destabilizarea Tether. El a adăugat ca fondurile speculative din SUA şi Europa caută oportunităţi de short în timp ce companiile din Asia se afla pe cealaltă parte a baricadei.

În ciuda zvonurilor, Tether îşi menţine poziţia, având preţul de 0,999 USD.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.