fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,879.913.54%
  • ethereumEthereum$1,266.776.78%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.111.12%

Ajutoare de 100,000$ în Bitcoin pentru antreprenorii din El Salvador

Pentru a stimula economia locală din Soyapango, antreprenorii au opţiunea de a a aplică la un grant Bitcoin în valoare de 100.000$.

Soyapanago este a treia cea mai mare regiune din El Salvador, cu peste 290.000 de locuitori. Localitatea nu este foarte liniştită, fiind cunoscută ca o zonă violentă, controlată de bandele locale, plină de războaie locale intre rivalii din comune. Locuitorii trăiesc cu frică, fără întreţinerea drumurilor, colectarea gunoaielor şi cu spitale foarte puţine.

Astfel, afacerile locale se confrunta cu ameninţări pentru a plăti taxe de protecţie şi sunt supuse unor mari dificultăţi pentru a supravieţui mediului ostil.

Cea mai mare lovitură a avut loc la sfârşitul lunii martie, în cadrul unor conflicte apărute intre rivali, 62 de oameni au decedat datorită împuşcării aleatorie a oamenilor nevinovaţi de pe străzi. Parlamentul a emis o stare de urgenţă, fiind cea mai violentă zi de la sfârşitul războiului civil din 1992. Astfel, conducerea a aplicat măsuri de urgenţă pentru a stabili controlul din zonă

Deocamdată nu exista detalii publice despre aplicarea la grant, însă prin intermediul unui tweet al Ministerului de Comunicaţii, s-a precizat posibilitatea primirii unei donaţii de 100.00 în Bitcoin finanţată de Bitfinex pentru a stimula economia zonei respective. Este cunoscut faptul că Bitfinex şi Tether au anunţat un fond de ajutor pentru persoanele afectate de bandele din El Salvador.

Bitfinex este principalul partener pentru operarea schemei Volcano Bonds din El Salvador, care este planificată să stimuleze fondurile guvernamentale și să finanțeze dezvoltarea infrastructurii la construcția propusă a Bitcoin City.

Lansarea proiectului era programată în prima jumătate a acestui an dar a fost amânată din cauza condițiilor de piață.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *