fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,879.913.54%
  • ethereumEthereum$1,266.776.78%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.111.12%

Autoritățile fiscale spaniole avertizează cu privire la noi amenzi, în conexiune cu cryptomonedele

 

Autoritățile fiscale spaniole au emis un avertisment pentru deținătorii de cryptomonede și crypto assets, susținând că, amenzi considerabile ar putea fi aplicate în cazul în care aceștia refuză să divulge natura respectivelor fonduri.

Ministerio de Hacienda a declarat că deținerea de cryptomonede si de assets din aceasta sfera constituie și vor fi considerate în continuare ca fiind venituri impozabile de către autorități. Totodată, în cazul în care o entitate nu va dezvălui în totalitate valoarea și natura acestor assets, aceasta se expune riscului unor sancțiuni considerabile.

Legile spaniole impun plata impozitelor pentru orice vânzare de cryptomonede, însă nu neapărat în momentul achiziționării, iar anunțul a venit chiar la începutul noului an fiscal.

Trebuie să ținem cont că acest avertisment a fost emis la momentul în care Spania se află în mijlocul unui adevărat boom al pieței activelor crypto, în special în capitala Madrid, unde peste 100 de entități economice au început deja să accepte plăți în cryptomonede.

Era de așteptat că, popularitatea din ce în ce mai mare a sectorului crypto să nu fie tocmai binevenită, mai ales din perspectiva autorităților de reglementare financiară sau a agențiilor guvernamentale, deoarece acestea intenționează să dezvolte reglementări stricte în ceea ce privește utilizarea monedelor digitale.

De asemenea, Comisión Nacional del Mercado de Valores a propus reguli la fel de severe pentru gestionarea publicității făcute cryptomonedelor.

În plus, comisia și Banca Spaniei au emis o declarație comună, în care au subliniat cât de riscant este să investești într-o clasă de active pe care au descris-o ca fiind „volatilă, complexă și lipsită de transparență”.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *