fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,243.000.93%
  • ethereumEthereum$3,559.924.31%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.142.80%

Autoritatea de reglementare din Bahamas deține 3,5 miliarde de dolari din activele clienților FTX

Comisia pentru Valori Mobiliare din Bahamas a preluat custodia unei părți din activele clienților în urma unei breșe de securitate care a reușit să transfere milioane de euro din FTX după ce exchange-ul a solicitat protecție în faliment pe 11 noiembrie.

Comisia pentru Valori Mobiliare din Bahamas deține active de clienți FTX în valoare de peste 3,5 miliarde de dolari începând cu 12 noiembrie, potrivit unui comunicat al autorității de reglementare publicat joi seara.

Decizia de a prelua custodia fondurilor, în special de la bursa FTX Digital Markets Ltd a dat preocupări serioase în privința securității activelor digitalee La câteva ore după ce schimbul de criptomonede a solicitat protecție în faliment, între 370 de milioane și 400 de milioane de dolari din crypto au fost furate din portofelele bursei. Hackul este în prezent investigat de Departamentul de Justiție al SUA.

La finalizarea transferului, fondatorii FTX, Sam Bankman-Fried și Gary Wang, nu au mai avut acces la tokenii care au fost transferați sau înghețați, a declarat directorul executiv al comisiei, Christina Rolle, într-o declarație pe propria răspundere depusă la Curtea Supremă din Bahamas.

„Toate activele transferate au fost și rămân sub controlul exclusiv al comisiei”, a spus Rolle.

Fondurile sunt stocate pe portofele digitale controlate de Comisie, pentru păstrare, a scris Comisia în declarație. Activele vor rămâne sub controlul Comisiei până când Curtea Supremă din Bahamas va dispune returnarea lor către clienții și creditorii FTX.

FTX, fondul său speculativ Alameda Research și zeci de afiliați au depus faliment în SUA luna trecută.

În aceeași săptămână, autoritățile din Bahamas, unde compania își avea sediul central, au numit lichidatori pentru a înceta activitatea de tranzacționare internațională a FTX.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *