fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,966.00-0.65%
  • ethereumEthereum$1,618.13-1.07%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.773.61%

Apple postează un anunț de angajare pentru oameni cu experiență în sisteme de plăți crypto

apple anunt job

 

Apple este la momentul actual cea mai valoroasă companie de pe glob, mulțumită dominanței acesteia în sectorul smartphones. Un nou anunț de recrutare ar putea sugera că Apple devine din ce în ce mai interesat de nișa crypto.

Mai exact, Apple a postat un anunț de recrutare pentru un post de Biz Dev în cadrul departamentului Apple Wallets, Payments and Commerce, cu cerința de minim 5 ani de experiență în:

“…working in or with alternative payment providers, such as digital wallets, BNPL, Fast Payments, cryptocurrency and etc.”

Mențiunea cryptomonedelor de către gigantul responsabil de iPhone, a declanșat o serie de speculații cu privire la planurile companiei. Deși anunțul menționează cryptomonede, cuvintele Bitcoin sau Ethereum nu apar în mod explicit.

Așadar, s-ar părea că rolul se axează mai mult în jurul aplicațiilor Apple Wallet, Apple Pay Cash și a altora asemănătoare din sectorul de plăți al Apple.

Totuși, e interesant de speculat impactul pe care l-ar avea intrarea Apple în spațiul crypto. Impactul intrării, deși de-a dreptul masiv, ar fi cel mai probabil privit cu suspiciune, similar cu ce s-a întâmplat cu Facebook.

Suportul pentru crypto în ecosistemul de plăți Apple ar fi un pas uriaș spre adopția generală, dar nimic din anunț nu indică asta. Situația arată, însă, efectul pe care îl are însăși mențiunea cuvântului crypto în aceeași propoziție cu Apple.

Apple nu a fost un susținător crypto, preferând mai degrabă abordarea ”wait and see”, în timp ce competitori ca Samsung au intrat deja în spațiul crypto.

Rămâne de văzut care sunt planurile Apple, însă aceștia sunt cunoscuți pentru adopția târzie a unui fenomen și introducerea unui concept foarte simplu, dar care pur și simplu funcționează și care dă toată industria peste cap.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *