fbpx
  • bitcoinBitcoin-0.04%
    $22,962.00
  • ethereumEthereum-1.79%
    $1,578.94
  • elrond-erd-2MultiversX-1.19%
    $43.41

Nvidia: Trecerea Ethereum la Proof-of-Stake ar putea reduce cererea pentru GPUs

 

Ethereum 2.0 (sau Eth2) a fost clasificat ca o posibilă amenințare pentru cererea de plăci video, de către Nvidia.

Miercuri, oficiali ai Nvidia au dezvăluit rezultatele financiare ale companiei în Q1 al 2021, înregistrând o creștere de 84% în venituri, până la valoarea de 5.66 miliarde de dolari. Produsele din categoria de gaming au generat un venit de 2.76 miliarde de dolari, o creștere de 106% de anul trecut.

Unii oficiali au susținut că cele 2.76 miliarde au rezultat din urma cererii de GPUs din partea crypto miners, însă CFO-ul companiei, Colette Kress, a declarat în postură oficială că firma nu cunoaște impactul avut de industria crypto asupra produselor sale.

 

“Gaming revenue was up 106 percent from a year ago and up 11 percent sequentially, reflecting higher sales in GeForce GPUs, with both desktop and laptop setting records, as well as in game-console SOCs. We continued to benefit from strong sales of our GeForce RTXTM 30 Series based on the NVIDIA Ampere architecture. We believe Gaming also benefited from cryptocurrency mining demand, although it is hard to determine to what extent,”

 

… a comentat aceasta.

Nvidia a indicat într-un document depus către SEC (Securities and Exchange Commission), că cererea din sectorul de mining ar putea fluctua în funcție de starea pieței crypto, dar și a schimbărilor de standarde și noi update-uri, cum ar fi Ethereum 2.0.

Cei de la Nvidia au mai adăugat și că această volatilitate a pieței nu le permite să estimeze cu acuratețe cererea pentru produsele lor.

Impactul avut de update-uri ca Ethereum 2.0 ar putea determina vânzări pe scară largă a GPUs mai vechi Nvidia și reduce totodata cererea pentru noile produse ale companiei.

Acest lucru s-ar putea datora trecerii Ethereum de la modelul Proof-of-Work, la Proof of Stake, ceea ce nu necesită crypto mining si, prin urmare, nici GPUs sau alte tipuri de hardware.

Conform datelor oferite de The Block Research, ETH miners au generat venituri de peste 2 miliarde de dolari în luna mai.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *