fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,835.00-0.66%
  • ethereumEthereum$4,540.19-0.94%
  • ElrondElrond$358.40-15.48%

A fost dezvăluită o statuie pentru Satoshi Nakamoto, în Budapesta

satoshi nakamoto statuie

O statuie din bronz a fost dedicată enigmaticului creator al Bitcoin, Satoshi Nakamoto, fiind dezvăluită în parcul Graphisoft din Budapesta. Dezvăluirea acesteia a avut loc joi, 16 septembrie.

Co-fondatorul proiectului, András Győrfi, care este și editor al website-ului de știri crypto, Kripto Akademia, a ținut un scurt discurs pentru participanții și jurnaliștii prezenți în parc la evenimentul respectiv.

“Whoever he or she was, Bitcoin creates value, and especially the technology behind Bitcoin, blockchain, creates value.”

… a afirmat Győrfi.

Debreczeni Barnabás, CEO-ul exchange-ului unguresc Shinrai a ținut de asemenea un mic discurs, în care a afirmat că Nakamoto a creat un sistem financiar independent, care permite oamenilor să obțină autonomie financiară.

Statuia a fost sculptată de Gergely Réka și Tamás Gilly, iar fața sa este înlocuită cu o suprafața slefuită, ce reflectă bine lumina, mesajul fiind ”toți suntem Satoshi.”

Proiectul a rezultat din colaborarea dintre Mr. Coin, Kripto Akademia, Blockchain Hungary Association și Blockchain Budapest.

Statuia este plasată în apropierea altor sculpturi ce reprezintă personalități, printre care și una a lui Steve Jobs.

Deși au existat multe zvonuri și speculații cu privire la identitatea lui Satoshi Nakamoto, nu se știe în continuare mai nimic despre cine este (sau a fost) enigmaticul creator (sau creatori) al Bitcoin.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *