fbpx
  • bitcoinBitcoin2.22%
    $28,740.00
  • ethereumEthereum0.23%
    $1,812.70
  • elrond-erd-2MultiversX-2.21%
    $43.27

80% dintre oamenii din El Salvador cred că planul de dezvoltare crypto al președintelui este un dezastru

Bitcoin a luat cu asalt internetul în 2021, când El Salvador – cea mai mică țară din America de Sud – a anunțat că va face criptomonezile un mijloc legal de plata

Planul a fost făcut public pentru prima dată în timpul Conferinței Bitcoin din 2021, care a avut loc la Miami, printr-un videoclip al președintelui El Salvador, Nayib Bukele, care a împărtășit planul națiunii de a adopta un proiect de lege care va face Bitcoin ca mijloc legal de plat.

La 9 iunie 2021, Legea Bitcoin a fost adoptată de Adunarea Legislativă a țării, deoarece 62 din cei 84 de deputați au votat în favoarea acesteia.

Guvernul a anunțat apoi că stabilește 150 de milioane de dolari pentru a fi utilizați ca fond pentru a sprijini măsura legală aprobată. Oficialii chiar au spus că vor oferi 30 USD în BTC persoanelor care se vor înregistra folosind portofelul electronic numit „Chivo”.

Dar, la mai bine de un an de la adoptare, lucrurile nu au decurs așa cum se aștepta guvernul El Salvador.

 
Conform constatărilor unui studiu de cercetare realizat de Universitatea din America Centrală (UCA), aproximativ 77% dintre salvadoreni cred că adoptarea Bitcoin ca mijloc legal de plată în țara lor a fost un eșec masiv . Mai mult, 75,6% dintre oameni au dezvăluit că nu au folosit criptomonede în acest an.

Ideea că guvernul folosește fonduri publice pentru a acumula BTC nu le-a plăcut cetățenilor, deoarece 77% dintre aceștia au spus că astfel de acțiuni ar trebui să înceteze imediat.

Având în vedere natura volatilă a spațiului crypto, guvernul din El Salvador a suferit pierderi severe, deoarece prețul BTC a scăzut puternic.

Cu toate acestea, președintele rămâne optimist, așteptând noul ciclu de bull market. Astfel, în loc să se concentreze pe recepția negativă pe care legea a primit-o din partea maselor, guvernul își dedică timpul și resursele pentru a-și realiza scopul de a face țara un hub cripto global.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *